Nu är det nya året här, och med det nya året kommer nya inredningstrender. I år ser vi orange, gatukonst och en historisk tillbakablick i inredningen. Vi märker även att vardagsrummet lämnar mindre plats åt teven och köket blir mer varmt och personligt.

21294-orange-interior

I en artikel på Elle Decoration kan man läsa om vårens inredningstrender och det ser ut att bli ett spännande inredningsår. Bland annat syns det i hemmet att intresset för gatukonst blivit större och graffittin kommer komma in i våra vardagsrum på allvar. Historia kommer även att vara hett i inredningen i år. Vi vill ha antikviteter, gamla hantverksmetoder, grov keramik, skinn och päls. Den mest populära färgen av alla, som kommer synas i mångt och mycket hos de mest inredningsintresserade, är orange. Oavsett om det handlar om futuristiska neondetaljer eller terrakotta i 70-talsstil, är orange den rätta färgen. Årets hetaste möbel har pallen blivit utsedd till. Just för att den fyller många behov och kan vara en sittplats, ett bord och går att staplas.

Trender i vardagsrummet

Vad gäller vardagsrummet står inte längre teven i fokus när man möblerar. Eftersom att det traditionella tv-tittandet minskar kommer möbleringen i vardagsrummet styras av hur vi vill leva tillsammans. För de som vill ha samvaro kommer en soffgrupp och ett soffbord fungera bra. Oavsett hur man vill ha sitt vardagsrum, blir förmodligen någon typ av soffa det man börjar med i inredningsväg. När man väljer soffa är det viktigt att tänka på om klädseln går att ta av och tvätta, och om man kan köpa en ny klädsel om den gamla blir utsliten. Man bör också ta ställning till om man vill ha fasta dynor eller lösa kuddar. Väljer man lösa kuddar är det enklare att variera soffans utseende. En sista sak man bör tänka på är om armstödet har en bra höjd. Är armstödet för högt eller lågt, kan det vara svårt att ligga skönt i soffan. Läs mer.

Trender i köket

När det kommer till köket har koppar och trä varit populära material ett tag, och det fortsätter de att vara i år. Det är även trendigt att stoppa undan stora köksmaskiner och ställa fram mer personliga saker, skriver VLT. Det helt vita köket, som var trendigt för några år sedan, har istället blivit mjukare och varmare med snälla gråa toner.