Sommaren är en härlig del av året, men inte för alla pollenallergiker, tyvärr. Många blir väldigt påverkade av pollen och faktum är att pollenmediciner kan ge biverkningar som inte är kul alls. Därför får du här tips om hur du kan lindra pollenallergin med olika metoder, som inte ger några biverkningar. 

Många blir trötta och hängiga av pollenmediciner, men det finns mer naturliga sätt för att slippa de värsta symtomen på pollenallergi, vilka kan vara väldigt påfrestande för pollenallergiker.

Rena luften hemma från pollen

Ett hett tips är att förbättra inomhusklimatet med värmepump eller luftrenare. Det gör att inte lika mycket pollen tar sig in och det som tar sig in, blir till stor del utrensat av din luftrenare eller värmepump som byter ut luften inomhus. Luften blir alltså renare från partiklar, och smart är att placera luftrenaren i sovrummet för att slippa besvären under natten.

 Perilla och ingefära har välgörande effekt

I en artikel från Café tipsas det om att du ska äta örten Perilla, som ska lindra besvär vid pollenallergi. Likaså ingefära som ska vara välgörande under pollensäsongen.

Skölj näskanalen och få bort pollenpartiklar

I samma artikel från Café står det även om vikten att använda nässköljare. Det kanske inte låter så kul, men det fungerar bättre än man kan tro. Skölj näsan med koksaltlösning för att få bort rinnsnuva och nästäppa, dessutom kan du även spola bort irriterande pollen som fastnat och irriterar dina slemhinnor.

Ät bipollen för att lindra

Annat som du ska kunna äta för att lindra är bipollen, enligt artikeln. Bipollen ska vara fullt av näring och att tillföra lite av detta i din kost ska höja immunförsvaret sägs lindra besvären av pollenallergi.

Här en video om just pollenallergi och vad mer du kan göra för att lindra din pollenallergi: