par bråkDet är vanligt att par som bor ihop bråkar om inredning, kanske gäller det val av en soffa eller färg på väggarna. Oavsett om man varit tillsammans länge eller kort tid då är bråken vanliga. Ofta beror bråken på miss i kommunikation eller att man vill ha det på sitt eget sätt, medans den andra tycker något annat. Dessutom är det nu bevisat, Ikea får fler att bråka med sin partner.

I tidigare inlägg har vi skrivit om att flytta ihop. Men sedan då? När man flyttat ihop så uppkommer ofta problem som man inte har känt av som särbos och det är vanligaste än man kan tro. Bråk om inredning och möblemang i parförhållanden och likaså bråk på varuhuset Ikea uppkommer bland många. Hur kommer detta sig och hur kan man göra för att försöka förhindra detta?

Vad kan man göra?

Det är egentligen ganska naturligt att man som par bråkar om inredning om man bor tillsammans. Att gå från egen smak på inredning till att försöka skapa något gemensamt är inte alltid lätt. Det man kan göra är att försöka kompromissa och inte vara så envis. Och de praktiska lösningarna ska i de flesta fall få gå före de som anses som bäst utseendemässigt. Det är viktigt att försöka skapa en gemensam smak och stil, och det går också att kombinera olika stilar.

Ikea är en stor anledning till bråk

Det är nu bevisat att Ikea får fler par att bråka, i alla fall enligt en artikel i Expressen. De flesta har hört folk skämta om Ikea som skilsmässovaruhuset, vilket till viss del kan stämma. Många kommer som lyckliga par till Ikea, och åker därifrån som ovänner.

”Butiken är bokstavligen som en karta över relationens mardröm. Ikeas låga priser gör det till ett utmärkt resmål för unga par som vill starta ett liv tillsammans, och den där första trippen till Ikea kan av naturliga skäl komma att starta en del känsliga diskussioner, som vem som lagar mat, städar eller ser efter barnen. Om din relation fortfarande är stabil efter att ni valt vad ni ska köpa är det inte säkert att den är det när ni väl når fram till kassan.” Säger relationsexperten och psykologen Ramani Durvasula enligt tidningen.