Bostadsmarknaden i Sverige har varit väldigt het de senaste åren. Många vill flytta och sälja sina bostäder. Vid försäljningen av bostaden är det många som väljer att renovera eller styla den för att få ett så högt pris som möjligt.

964320-constrution-ladder

I en artikel i Dagens Nyheter kan man läsa att drygt hälften av alla stockholmare vill flytta enligt en undersökning. Hela 51 procent av de tillfrågade personerna i undersökningen uppgav att de ville byta bostad om de kunde. De som bor i hyresrätt vill flytta till en bostad i bättre skick, medan de som bor i bostadsrätt vill ha en större boyta. För de som bor i villa lockar istället en förändring.

Styla mycket eller lite

Är man en av dem som funderar på att flytta, betyder det oftast också att man måste sälja sin gamla bostad. När man säljer en bostad vill man förmodligen få ut det mesta av den för att kunna sälja den till högsta pris möjligt. Ett tips för att få upp priset på bostaden är att styla den. Denna styling kan vara mer eller mindre omfattande. Den som känner att bostaden behöver ett rejält lyft kan till exempel måla om väggar, genomföra en golvslipning eller renovera badrummet. Men man kan faktiskt göra mycket för att fräscha upp hemmet med ganska små medel. Till exempel är det väldigt bra att städa noggrant innan visning. Det ska vara helt oklanderligt rent överallt och det ska även lukta gott. Satsa även på belysningen i bostaden för att ta fram det bästa av den, och dölja det som är mindre smickrande. Ta bort familjefoton och personliga inredningsdetaljer om de riskerar att ta över. Se mer.

Överdriven homestyling irriterar

Något som man dock bör ha i åtanke när man ska fixa sin bostad inför försäljning är att överdriven homestyling inte uppskattas av köpare. Enligt Svensk Fastighetsförmedling är just denna styling vad som irriterad köparna mest, skriver SvD.

”Tar man bort för mycket möbler och ersätter dem med nya försvinner känslan av hemtrevnad.”