Alla drömmer om att få bo i sitt drömhus, och det härliga är att det finns många vägar att gå för att få till det – det handlar bara om att satsa och att tro på sina planer. Antingen genom att renovera, bygga nytt eller att helt enkelt köpa den perfekta bostaden på en gång. 

målar vitt renovering headerMan kan säga att det enklaste sättet att bosätta sig i sitt drömhem är att köpa det perfekta hemmet. Dock brukar det nästan vara det svåraste, för då gäller det att hitta ett hem som känns perfekt, och om det gör det så får man räkna med att plocka fram den stora plånboken. Men, ofta vill man bygga sitt drömhem så man får precis som man vill ha det.

Köpa tomt

När det kommer till att både köpa och sälja tomt så finns det mängder av regler som både köpare och säljare bör känna till för att affären ska bli så bekväm och smärtfri som möjligt. Är du intresserad finns det mycket bra information om regler och kostnad vid avstyckning av tomt online som skapar trygghet, och bra hjälp att få. Byggnadsnämnden måste ge ett godkännande och det är inte alltid som man får ett ja. Dock kan man hålla utsikt efter tomtplatser där det planeras att byggas bostäder och där inrätta sitt drömhem genom att försöka få så mycket att säga till om som möjligt.

Välja bostad utifrån plats

Just nu kan man läsa om en lägenhet som är till salu i centrala London och ligger på en drömplats. Dock behövs det renoveras och göras ett otroligt ansiktslyft, men platsen är fantastisk. Så, vad många gör är att man väljer en plats där man bor och sedan väljer man att renovera precis så som man vill ha det. Tack vare rotavdraget så kommer man även lite billigare undan, även om man får räkna med några hundra tusen.

viktigast är att man känner sig som hemma där man bor.

Känner du dig manad till att bygga huset själv från grunden så kolla in denna film först