Att flytta är en del av livet och lika så är det att renovera ett hem – om man vill ha förändring men inte flytta.. När det kommer till vad som anses viktigast med ett hem är det ett energieffektivt hus som toppar både läge och storlek.

1152501-light-bulbDet blir allt mer fokus och allt viktigare på att leva i ett hem som man känner att man trivs i och speglar ens personlighet. Drömmen om en pool är en dröm som delas av många, och som vi skrivit om tidigare här, och som även förverkligas i mer högre grad än tidigare. Vad som även blivit viktigare hos fler människor är att vi nu verkar förstå vikten av att alla måste dra sitt strå till stacken och det kan man se svart på vitt genom en undersökning som är gjord av byggföretaget NCC.

40 % vill producera sin egen energi

Trendbrott. Det är vad NCC använder som ord när det kommer till utgången av undersökningen. Vad man förut trott var att vi svenskar anser att pris, läge och storlek är de viktigaste komponenterna när det kommer till vad vi vill ha i ett hem. Detta från 1066 intervjuer runt om i landet. Vad vi vill är att vi vill ha ett hem som är energieffektivt och går man djupare in så dyker även fler saker som vi vill ha som är miljöanpassade. Allt från solceller, hem fritt från hälsoskadliga ämnen samt att man inte vill att fuktskador ska drabba hemmet och att man gärna vill bo nära kollektivtrafik men även naturen.

  • Vi värnar mer om vår miljö och försöker ta större ansvar – mycket när det kommer till vårat hem
  • Vi väljer energieffektivitet framför läget
  • Vi vill bli självförsörjande på energi
  • och ha egna solceller
  • 70 % av de tillfrågade tror även att det kommer bli skärpta krav på hållbarhetskrav.

Vad man ska tänka på då om man ska köpa nytt eller om man ska renovera är att ha ett grönt tankesätt då det ökar i popularitet och man får ut mer pengar vid en försäljning – och man ligger rätt  i tiden.