Att vara rätt försäkrad är viktigt för att inte hamna i ekonomisk knipa när olyckan väl är framme. Alla bör ha en hemförsäkring och bor du in en bostadsrätt ska du antingen ha en bostadsrättsförsäkring eller en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

En hemförsäkring är inte ett måste enligt lag men det är en försäkring som är väldigt viktigt då det annars kan stå dig dyrt om något händer. Detta är framförallt fallet om du bor i en bostadsrätt då du har ett större ansvar för din lägenhet än om du bor i en hyresrätt. En bostadsrättsförsäkring kan du skaffa genom ett bostadsrättstillägg på hemförsäkringen eller får du den genom din bostadsrättsförening som tecknar en kollektivt för alla medlemmar i föreningen. Gofido är det nya och moderna försäkringsbolaget, läs mer om bostadsrättstillägg och hemförsäkring hos dem här.

Känn dig säker med bostadsrättstillägg på din hemförsäkring

När du äger en bostadsrätt har du ansvar för allt underhåll inne i lägenheten vilket innebär ytskikt och fast inredning. Detta innebär i princip att om något händer såsom en brand eller vattenläcka kan du personligen bli ekonomiskt ansvarig för alla kostnader. Tecknar du ett bostadsrättstillägg täcker denna försäkring sådant som din hemförsäkring inte gäller för.

Många saknar hemförsäkring

Trots att det är stora risker med att inte vara försäkrad är det många som än idag saknar hemförsäkring. En tredjedel av de yngre som saknar försäkring uppger att de inte har hemförsäkring eftersom de inte äger så många saker. En hemförsäkring är dock så mycket mer, den försäkrar dig själv, ditt hem och dina saker och om du inte har en kan du bli skyldig flera hundra tusen kronor om något skulle hända. Med det nya försäkringsbolaget Gofido väljer du själv vilka saker du vill ska ingå och får därmed en månadspremie som är anpassad efter dig och din livssituation.