Efter en stor undersökning gjord av all data Hemnet samlat på sig av alla klick kan man av den ta fram hemmet som flest svenskar vill bo i. Det perfekta hemmet blev en faluröd funkislåda på 120 kvadrat.

3707650-rod-trapanel-med-fargslappJa, det här med våra bostäder kommer nog alltid att vara ett hett ämne att prata om, och på dn.se går det att läsa att priserna bara fortsätter att stiga. Nu blir det mer regel än undantag att välja homestyling och flyttstädning i Stockholm för att göra allt för att få ett så bra pris på bostaden som möjligt, och visst ska man väl göra det. Vi tänker och funderar på hur man ska möblera för att göra det så lockande och trivsamt som möjligt, och vill man få ut det mesta kanske man ska ta del av det resultat som Hemnet tagit fram och även kolla på bilderna av det hus som tagits fram: det hus som vi Svenskar helst vill bo i om man utgår från det klick-material som Hemnet samlat in under januari till oktober 2014.

4 rum för 2 800 000 kronor

Ska man utgå från undersökningen som bygger på 200 miljoner analyserade klick på 86 000 bostäder så är vårt drömboende en bostad på fyra rum, 120 kvadratmeter och som kostar 2,8 miljoner kronor. Köket måste även vara stort och rymligt. Utseende ska vara både funkis och minimalistiskt. Det ska vara mycket ljusinsläpp och färgen, ja den ska vara Faluröd. Invändigt får det vara rustika material såsom naturmaterial: sten och trä. Och blir vi förvånade över detta? Nej. Dock får man ta priset med en nypa salt och utgå från vart man vill ha sitt boende. Gäller det Stockholm så får man nog lägga till en nolla, men det kanske man gör om man vet att man kommer kamma hem sitt drömboende.

Det realistiska drömhuset

Självklart när man får tänka fritt om vad man vill ha för drömhus så kan tankar på att bo bland molnen eller i Slottet komma på tal, men detta är ett så att säga realistiskt drömhus skriver svd.se, och kanske blir det med ens lite mer lockande då vi vet att denna dröm är möjlig?