Idag är det allt vanligare att man flyttar för jobbets skull än vad det är att flytta bara för att byta bostad till större eller mindre, men vilka är det som flyttar – jo, de unga.

Att ungdomsarbetslösheten är hög beror absolut inte på lathet som många vill påstå, skriver SvD. Sju av 10 unga är nämligen villiga att flytta för att få ett jobb och idag är denna typ av flytt för att få jobb faktiskt vanligare än vad det är att flytta av någon annan anledning. Men det är som sagt de unga som är villiga att göra detta enligt en undersökning som TCO har gjort och skriver DN även att hela 48 procent av 1 000 ungdomar som tillfrågats i undersökningen är även villiga att jobba övertid och helger – drömmen är nämligen ett arbete med bra arbetsmiljö och fast lön. Men om man ska flytta för att kunna acceptera jobbet är det en del saker som man måste tänka på.

flytt.kartongFlytta till jobbet

Om du ska flytta krävs att du håller i minnet allt som behöver ordnas. Till exempel behöver dina möbler och saker flyttas från det gamla boendet till den nya bostaden och det finns fler olika alternativ att göra detta på. Vikingflytt ordnar din transport i Malmö om du själv inte har körkort eller helt enkelt inte har möjlighet att ordna med släp eller flyttbil själv till exempel. Likaså erbjuder även Vikingflytt hjälp med både packning, flytt och flyttstädning om detta skulle behövas – och när man lämnar sin stad för en annan kan det vara skönt att slippa göra dessa bitar själv. Men något som man heller inte ska glömma när man ordnat med allt praktiskt som har med flytten att gör är att folkbokföra sig på sin nya adress. Enligt Skatteverket måste du nämligen vara folkbokförd där du bor, vilket innebär den plats där du lever, sover och arbetar. Och det är viktigt att ange rätt adress i folkbokföringen eftersom att detta innebär att du får posten till din bostadsadress, avgör hur mycket du ska betala i skatt, vart du får rösta och vilken typ av bidrag och förmåner du kan ta del av i din kommun.