Våren är här. Äntligen, som vi har väntat. Med våren kommer också trädgårdsarbete och de med gröna fingrar är glada över att få ta sig ut bland blommor och buskar. Men det är inte alltid det lättaste att få till en fin trädgård, speciellt inte om en arbetar i motvind och inte redan har en vacker grund. Då kan man helt enkelt behöva göra en trädgårdsrenovering. 

Japansk lönn och damm med grodor

För att ordna en trädgård på bäst vis krävs noggrannhet, ett gediget intresse och en stor dos av kunskap. Har man inte det är det bättre att ta hjälp snarare än att göra det själv. Men för den som vill går det att klara av det utan proffshjälp. Några som fått sin drömträdgården är Mårten och Jörgen som man skriver om i denna artikel. De flyttade till ett nytt hem för 10 år sedan där trädgården var nära på en soptipp. Rabatterna var igenväxta och det fanns inga spår alls av blommor. Men när de två männen väl började rota hittade de att bärbuskar, pioner, fruktträd och syrener gick att rädda. I artikeln kan man sedan se vad deras arbete med trädgården har gett. Det är fantastiska bilder med mängder av grönt och färgglatt. Bland annat har de två jättelika guldregn i varsitt träd, en japansk lönn i lila, en mindre damm som även har grodor som hoppar runt samt en stor uteplats där flera gäster får plats när det nalkas middag och fest. Vill du ha en stor och fin trädgård (och har tid till att ordna den) är dessa män verkligen en stor inspiration och om du bläddrar igenom bilderna i artikeln kommer viljan att bli ännu större.

Något som också är viktigt när det handlar om att ha en vacker trädgård är ju ett matchande hus med ingång. För dig som vill renovera farstun också rekommenderar vi detta inlägg.

trädgård2