Det finns många sätt att inreda badrum på, och ska man följa trenderna för året finns det en enda sak man sak satsa på: att inreda med badkar – och det kan man göra på flera olika sätt, i både små och stora badrum dessutom.

10921359--Dags att inreda badrum? Köp ett hörnbadkar på Badspecialisten.se så är du halvvägs till mål om du vill följa den hetaste trenden för 2017. Nu är nämligen badkarstrenden hetare än aldrig förr och det gäller för både små och stora badrum. Något som är värt att tänka på är dock att alltid inreda sitt badrum efter dess storlek. Har man ett litet badrum bör man alltså satsa på att inreda minimalistiskt och har man ett större kan man ta ut svängarna en aning, som att investera i ett större badkar. I mindre badrum kan det vara smart att se över ytan ordentligt och verkligen vara noga med att maximera ytorna, men det betyder inte att du måste välja bort badkar. Tvärt om. Det hela handlar bara om att välja rätt badkar, för precis som Residence magazine skriver så behöver du faktiskt inte ligga ned för att bada badkar – du kan istället inreda med ett härligt sittbadkar som i mindre utrymmen kan vara både snyggare och mer praktiskt än ett klassiskt kar.

Expertens tips om badrum, badkar och inredning

15836434-bathroom-of-contemporary-family-homeDet finns många sätt att inreda i små och stora badrum, och vill man göra det enkelt för sig kan det vara en god idé att ta hjälp av en expert. Det betyder dock inte att man ska lägga pengar på dyra inredningsarkitekter eller liknande utan det kan faktiskt räcka med att bara läsa på lite grann innan man börjar med sitt badrumsprojekt. I Expressen har man till exempel listat alla inredningsproffsens tips i en enda artikel, så det kan räcka med att läsa den innan man börjar. Vad man till exempel tar upp är:

  • Hur man planerar badrum
  • Hur man väljer stil, möbler och badkar
  • Hur man ska tänka om förvaring
  • Hur man väljer kakel, klinker och belysning
  • Vilka inredningsdetaljer som är värda att lägga extra krut på

Smarta förvaringslösningar för alla typer av badrum

Oavsett om man har ett stort eller litet badrum med eller utan badkar finns det en enda sak man inte ska glömma att lägga lite extra tankekraft på. Förvaringen. I Sköna hem tipsar man om en rad olika förvaringslösningar, den ena smartare än den andra – allt för att optimera badrummets yta. Till exempel kan man förvara sina handdukar i snygga trälådor, använda väggarna på olika sätt för mer förvaringsyta, förvara på höjden från golv till tak eller sätta hyllor istället för vanligt badrumsskåp för att göra badrummet mer öppet och välkomnande.