Mäklare är experter på att styla rum på ett balanserat sätt. Rummen i mäklarannonser är alltid välstädade och inredda med lagom många föremål. Dessutom är belysningen väl avvägd för att framhäva de vackra föremålen i rummet.

I bostadsannonser ser rummen alltid så fina ut. Mäklare är proffs på att veta vad som är tilltalande för ögat och hur ett rum stylas på bästa sätt. Här listas de bästa tipsen för hur du gör för att styla ett rum hemma så rummet blir lika fint inrett som i en mäklarannons.

”I en annons är det sällan kaos med mängder av saker.”

Städa och prioritera

Städningen är A och O för att få ditt rum att se ut som en bostadsannons. Börja därför med att städa det skinnande rent. Var nitisk och skrubba i varenda vrå. Torka av ytor ordentligt och städa undan onödiga föremål. Om du vill att rummet påminna om en mäklarannons måste du prioritera vilka föremål som ska få stå framme. I en annons är det sällan kaos med mängder av saker. Inte heller är det tomt och avskalat. Mäklare vet hur viktigt det är att inreda så att rummet känns balanserat. Det får inte vara för mycket och inte för lite. Lagom är ledordet när det kommer till prylar. Välj gärna ut några få designmöbler eller en snygg lampa som får sticka ut lite. I köket kan en snygg kaffemaskin eller ett vackert fruktfat få stjäla uppmärksamheten.

Belysning

Belysningen är avgörande för att skapa rätt stämning i rummet. Se till att föremålen som du vill framhäva har tillräckligt med ljus på sig. Om du har ett snyggt bord eller ett prydnadsföremål kan du med fördel rikta en lampa mot den. Se till så att det finns flera olika ljuspunkter i rummet för att det ska vara balanserat.