Tröttnat på inredningen hemma men varken har lust eller ekonomi för att byta ut all inredning mot ny? Då kan det vara kul att ge hemmet ett ansiktslyft genom att måla om möblerna i stället! Här är några tips och knep att lägga på minnet!

När du vill göra om hemma kan det räcka med att måla om lite väggar och möbler för att ge hemmet ett välbehövligt ansiktslyft. Men tänk på att det tar tid och att du måste vara noggrann, annars blir resultatet inte så bra som det kan bli när förarbetet är bra gjort. Till exempel om du ska måla om en vägg är det viktigt att få brt all gammal väggfärg innan du lägger ny och sedan ska du heller inte glömma att grundmåla först. Är du utomhus och ska måla om utsidan på hemmet kan det vara bra att till och med blästra väggen med maskin innan du grundmålar, det gör ytan mer mottaglig för färgen. Så här ser det ut när man blästrar trävägg till exempel:

Förarbetet innan möbelmålning

Ett enklare ansiktslyft får du hemma genom att måla om inredningen hemma, möblerna. Det går fortare än att måla om en husvägg, men det är fortfarande lika viktigt med förarbetet. Något som till exempel Sydsvenskan tipsar om är att börja med att rengöra möbeln du ska måla med lite ljummet vatten och diskmedel, låta den torka och sedan börja med grundarbetet. Visste du till exempel om att du har en spricka i en gammal möbel du vill måla så kan du spackla den först? Då är det bara att låta den torka och slipa innan du målar, precis som du gör innan du målar en möbel som du inte spacklat innan. Sedan är det bara att välja färg och dra igång med målandet – så känns hemmet inom kort som nytt!