Som student är det vanligt att kajka hit och dit och bo på kompisars soffor, hemma hos föräldrarna eller i trånga studentlägenheter. När sedan den första lägenheten är ett faktum är det lätt att bli begeistrad. Inredning och organisation är förmodligen det första du lär tänka på. Bli inspirerad här!

Oavsett om du hyr eller har köpt en bostadsrätt är inredningsmomentet det allra roligaste. Har du lyckats köpa en lägenhet så kan vi bara gratulera då du har friare händer att leka runt med färg och form. Om du är i färd med att köpa en bostadsrätt i vår kära huvudstad rekommenderas du att hitta en bra mäklare i Stockholm för att inte köpa grisen i säcken och få andra problem att dras med när du har kommit så långt.

inredning i lägenhetInredning i första lyan

Bland det första du förmodligen kommer att lägga märke till när du flyttar in i din första lägenhet, är att du kanske inte har så mycket prylar och möbler ännu. Hyr du en möblerad lägenhet kan det underlätta, men å andra sidan kanske personen som lämnat efter sig möblemang och utrustning inte har samma smak som du. Har du däremot köpt din lägenhet kommer den omöblerad och då är den som ett oskrivet blad som du måste fylla. Ett tips är att köpa några få basmöbler som säng, byrå, bord, soffa och stolar och sedan utöka med smådetaljer av plantor, skålar och annat småplock som inte kostar mycket pengar. Plantor är ypperliga inredningsdetaljer som fyller ut utan att kosta skjortan.

Värdera ärvda saker högt

När du är ung och inte har så mycket pengar, gäller det att taga vad man haver. Rota på vinden hos mormor eller hos föräldrarna och se om du kan måla om något, eller gå in på second hand-affärer och köp prylar billigt och utöka med nya saker. Det gäller att tänka smart och prismedvetet här. Att göra så är dessutom klimatsmart, så du ligger helt rätt i tiden och i trender. Det går även att fråga kompisar som redan har haft sin bostad ett tag om du kan få köpa deras gamla möbler billigt.