Nu är det oerhört populärt att köpa möbler på loppis och second hand. Den som är lite händig kan faktiskt förvandla ett loppisfynd till en riktigt vacker möbel. Varför inte göra om gamla Ikea möbler genom att måla och fixa med dem?

3481963-loppis-oppet

De senaste tio åren har fler än dubbelt så många stockholmare börjat sälja sina saker på loppis, skriver SVT. Antalet som säljer på loppis är minst 30 000 personer. Den absolut mest populära loppisen bland stockholmarna är bakluckeloppisen där en och en halv miljoner prylar byter ägare varje år. Sommaren är högsäsong för loppisarna och den här trenden är både bra för miljön och plånboken.

Fixa möblerna själv

I och med trenden med fler som handlar på loppis, har en annan trend växt sig stark. Nämligen att på egen hand renovera de olika möbler som man köpt där. På vk.se kan man läsa att DIY-kulturen, eller gör det själv-kulturen, växt sig oerhört stark. Fler vill göra saker på egen hand, vare sig det handlar om att renovera möbler och sy egna kläder, eller om det handlar om att engagera sig i samhället. Som sagt är detta väldigt bra för miljön och det är förmodligen därifrån mycket av drivet kommer ifrån. Det är nämligen så mycket bättre att köpa en begagnad stol och göra om den lite, än att gå till affären och köpa en helt ny.

Gör om gamla Ikea-möbler

Den som går i tankarna om att renovera en eller flera möbler kan behöva investera i en rad saker. Du som planerar på att fixa till ett stort antal möbler, köp färgspruta hos Tellomaskin, så kan du väldigt enkelt färga om dina begagnade möbler till vilken färg du vill. Något annat som kan vara bra att ha när man ska göra om sina möbler är inspiration. På den här sidan kan man läsa om ett par Ikea-hacks, alltså knep för att göra om sina gamla Ikea-möbler. Några av de hacks de tipsar om är:

  • Addera läderhandtag till stolen Malm.
  • Spreja gyllene ben på soffan Olof.
  • Bygga in bokhyllan Billy.