Ett av hemmets viktigaste rum är sovrummet. För att sovrummet ska bli trendigt och snyggt är textilierna en viktig ingrediens. Inspireras av de senaste trendfärgerna och inred sedan sovrummet med en personlig touch.

Sovrummet är mer än bara en plats för att få din nattsömn. Det ska även vara ett ställe där du kan inhämta inspiration och känna glädje men även kunna slappna av och bara vara. En sak som är viktig i ett sovrum är lakanen. Ett tips är att köpa ett eller flera bäddset med olika motiv för att få rätt stämning i sovrummet. Det finns massor med tilltalande bäddset för alla smaker. Bestäm vad du vill ha för stil i sovrummet och köp sedan ett bäddset som går i samma linje.

Textilier är perfekt för att få ett trendigt sovrum

Om du vill ha ett modernt sovrum kan du alltid ta inspiration av inredningstrenderna som råder för tillfället. Men det viktiga är att du väljer inredning som du verkligen gillar. För att gynna din sömn behöver du trivas i ditt sovrum. Förutom bäddset är gardiner och sängöverkast andra textilier som gör ett sovrum ombonat och mysigt. För ett trendigt sovrum kan du välja gardiner och sängöverkast i årets trendfärger. 2023 är det exempelvis trendigt med gulgrönt, bärnsten, vita mjuka nyanser och rött. Du kan även använda textilier för att lyfta fram din personliga stil och göra rummet trendigt. Det viktiga är dock alltid att ha en röd tråd i sovrummet. Genom att ha en genomtänkt inredning blir sovrummet trendigt även om du inte har det senaste inredningsdetaljerna.

Bäddningen sätter en fin prägel på sovrummet

I ett sovrum är bäddningen ett viktigt inslag. Bäddningen kan göra att sovrummet upplevs både lyxigare och trendigt. Ett klassiskt tips är att dra ut täcket över sängen för att sedan lägga sängöverkastet över och till sist vika ner kanten. Det är en prydlig bäddning som lyfter sovrummet direkt.

Krukväxter ger en bättre sömn

Att addera krukväxter till inredningen är en bra idé. Det är positivt för sömnen att omgärda dig med krukväxter. Växterna ökar nämligen luftfuktigheten och gör inomhusluften bättre och behagligare. Olika växter kan även bidra med olika saker som exempelvis lavendel som kan göra att dina stressnivåer minskar och därmed gör att du sover bättre.