Nytt år – nya inredningstrender. Och så här i mitten av januari är det ganska enkelt att se vilka av de trender som det har spekulerats kring, som kommer att hålla i sig.

För det första: färgerna. I år, 2015, kommer det att handla om färgskalor som går i grått, blått och grönt – men även röda toner och en smått av gult är välkommet i de trendiga hemmen. Helst ska det vara pasteller och ljust i hemmet. Träslagen får detta år faktiskt vara ljusa, någonting som de inte kunnat vara på väldigt länge. Satsa på träslag i vit, marmor och furu. Överlag ska du faktiskt tänka att det är det naturliga som är rätt för året, och allt som påminner om skog, gräs, lera och dylikt är bra. Denna trend kommer mest troligt i och med det mer hälsosamma som människorna anammade under 2014, och nu slår det även över i inredningen.wall

Det, med den hälsosamma och naturgivande trenden, leder oss snart in på det andra: pysslet. Det är nämligen mycket rätt detta år att pyssla fram egen inredning. Det kan handla om tavlor, ramar, mattor, dukar, blommor med mera. Vad som helst egentligen. Viktigast är att du ha pysslat fram saken själv. Bäst är det om du, ifall du vill testa detta, beställer material från internet eftersom det ger ett mycket större utbud än vanliga affär. Kika till exempel in på www.skapamer.se som fokuserar enbart på detta. Lyssna även på detta inslag från Sveriges Radio, där de i och för sig fokuserar på pyssel som du kan ge bort – men tipsen är bra, och du kan självklart även behålla vad du gjort själv.

Ett tredje och sista tips handlar om att våga. Och även det går ihop med de första två tipsen. Våga renovera om och göra det personligt, våga gå utanför boxen – som till exempel att leta fram huset tegelvägg. Det tipsar Allt i Hemmet om, i en artikel du kan inspireras av här.