Sömnen är viktig för ditt välmående och du behöver en bra säng för att sova bra. Men du kanske funderar över hur du väljer rätt säng. För du vill så klart även att ditt sovrum ska kännas inbjudande och mysigt.

Det finns några saker att tänka på när du ska köpa ny säng. Dels ska du välja en säng med hög komfort, dels en säng som passar in i ditt sovrum. Men andra faktorer påverkar också hur bra du sover.

Madrassen är viktig, men även sängkläder

När du ska köpa säng är ofta fokus på madrassen eftersom den påverkar hur god sömn du får. Men många glömmer faktiskt bort andra faktorer såsom

linnelakan och andra sköna sängkläder och det är också viktigt. Om du sover i en säng som är bäddad med riktigt mjuka och behagliga sängkläder skapar du goda förutsättningar för en god natts sömn. I Expressen-magasinet Leva & Bo bekräftas faktiskt det här med att du bör prioritera en bra och skön säng:

”Vi sover i genomsnitt 26 år av våra liv!”

På nätet hittar du många stilar på samma plats, vilket gör det smidigt att handla flera uppsättningar linnelakan och sängkläder. Tänk på att välja material av hög kvalitet eftersom det garanterar en lång livslängd och det är dessutom skönare att sova i.

Gör din säng mer dekorativ

Det finns många sätt att göra din säng mer inbjudande för att skapa en mysig stämning i ditt sovrum. Härliga kuddar är ett sätt som gör stor skillnad och gärna med fina mönster och i mjuka material.

Du kan även vara kreativ när det gäller belysning och välja en fin läslampa intill sängen. Kom ihåg att använda ett varmt ljus för att skapa rätt känsla.