För de flesta kommer en tid i livet då de ska flytta ihop med sin partner. En del gör det bara efter något år medan andra väntar längre. När en man och en kvinna flyttar ihop är det oftast så att kvinnan får ta sitt pick och pack och flytta in till mannen.

1606900-new-house-young-couple-moving-box-unpacking

I Expressen kan man läsa att artisten Eric Saade och bloggerskan Nicole Falciani har flyttat ihop. Flyttlasset gick till Kungsholmen i centrala Stockholm och spekulationerna om att paret skulle bli sambor startade när Falciani började blogga om flyttbestyr. I och med att de flyttat ihop står de nu skrivna på samma adress till allmänhetens beskådan. Paret valde att flytta ihop efter att ha dejtat i ungefär ett år.

Kvinnor flyttar oftare

Att flytta ihop efter bara något år tillsammans är inte helt ovanligt och det tillhör även vanligheterna att det är kvinnan som flyttar in till mannen när en man och en kvinna flyttar ihop. I Metro kan man läsa att kvinnan i nästan hälften av fallen flyttar in till mannen, medan det är mindre vanligt att man skaffar ett nytt gemensamt boende eller att mannen flyttar in till kvinnan. Varför det ser ut på det här sättet tror demografer beror på att mannen i genomsnitt är äldre och kanske har hunnit komma lite längre på bostadsmarknaden. Ska man se till statistiken är det alltså du som kvinna som måste kontakta de på http://flyttfirma7tr.se/ för att få dina grejer flyttade till ditt nya boende.

Att tänka på

Oavsett vem som flyttar in var, finns en del saker som kan vara bra att tänka på när man blir sambor. De par som går in med olika mycket pengar i en bostad bör exempelvis skriva ordentliga avtal. Ifall man skulle gå skilda vägar kan det vara väldigt bra att ha allt på papper och på så vis veta vad som gäller. Några andra saker som kan vara värda att tänka på är:

  • Att se över sina livförsäkringar och se vem som är förmånstagare.
  • Att skriva någon typ av avtal på arv eftersom sambor inte ärver efter varandra.
  • Att ta hjälp av en jurist så att alla juridiska frågor blir lösta. Läs mer.