Vill du göra om hemma och tror att du behöver köpa nytt för att få till en ny stil? Ta till enkla medel istället för att få till ett helt nytt rum. Mycket av det du redan har kan både möbleras och målas om.

Det har nog undgått få att vi lever i en tid då återbruk är på mångas läppar. Du kanske inte behöver bege dig ut för att handla ett helt nytt möblemang, blicka in mot ditt hem och se att du kan åstadkomma en stor förändring med befintlig inredning. Ibland räcker det gott med mindre inköp för att ge ett rum ett helt nytt intryck. Att köpa nya gardiner är ett enkelt sätt att få till en ny stil i rummet och beroende på vilket tyg, färg och hur du väljer att hänga upp dem kan du experimentera för att få fram rätt känsla. Önskar du en lyxig känsla, välj ett tyngre tyg i sammet och för ett luftigare intryck, ett tunnare linnetyg.

Skapa rum i rummet

Ibland kan ett stort rum kännas svårt att inreda utan att det inte ger ett kallt intryck. Du vill kunna känna en gemytlig stämning och för att skapa en mysig känsla så kan du med hjälp av exempelvis textilier och bokhyllor skapa nya ytor och en känsla av ett rum i rummet. Det är både fint och ger dig en lugn atmosfär.

Gör om!

Har du ett köksbord, en skänk eller hylla som behöver ett lyft? Att måla om är både ekonomiskt och ger möjlighet att välja precis rätt färg som passar dig. Tavelramar kan du också med fördel måla och passa på att häng dem på en ny plats i rummet. Kanske kan även blomkrukorna få ny färg? Ett bra tips när du önskar förändring i ett rum oavsett storleken på det är att sträva efter ett enhetligt resultat som skapar balans. En makeover behöver inte kosta skjortan och du kan med enkla metoder nå önskat resultat.