Att bygga sitt eget drömhem från grunden är något som kostar både tid och pengar, det var något som familjen Huölin var väl införstådda med när de la sina sista besparingar på att köpa ett nyckelfärdigt hem av tillverkaren Vårgårdahus – men det beslutet gick snabbt från dröm till mardröm.

Många drömmer om att köpa tomt och bygga hus på den biten mark, och den drömmen trodde familjen Hulin att de förverkligat när de anlitade företaget Vårgårdahus att tillverka deras nyckelfärdiga hem. Men så blev det inte riktigt. I stället för att få ett det perfekta familjehuset får man i stället dras med en ren mardröm med ofärdiga badrum, lutande golv och ett hem som fortfarande är som en byggarbetsplats trots att det utlovade inflyttningsdatumet var satt för sex månader sedan.

”På inflyttningsdagen saknades panel på utsidan och på tomten stod överfulla containrar med byggavfall. Inne i huset saknades en del av vardagsrumsgolvet, listerna satt inte på plats, dörrarna saknade handtag och köket var bara halvfärdigt.” läs mer här.

Huskaoset tär på familjen

För Expressen berättar familjen om hur all stress med huset tärt en hel del på dem och att de ibland har svårt att sova om nätterna för att de är så oroliga för hur allt ska gå. Varför det hela gått som det gått har att göra med att säljaren av det nyckelfärdiga huset inte själva har några entreprenörer – men den som familjen anlitade kom med lovord och rekommendationer från företaget. Därför valde man att lite på säljaren och valde entreprenören de rekommenderat, men det skulle man alltså inte ha gjort. Vårgårdahus är därför heller inte den som står som målsägande i en eventuell rättstvist, för det är familjen själva som valt entreprenören – men när Expressens reporter sätter lite press på dem säger Vårgårdahus VD att de självklar backar familjen och står bakom dem då de anser att ingen ska behöva hamna i deras sists.