Något som de flesta drömmer om som barn är att ha en alldeles egen pool på tomten, och för dagens barn är detta nog mer verklighet än dröm – för sanningen är att det nu byggs mer pooler än vad det någonsin gjorts tidigare.

4263414-lovely-pool-in-the-garden-in-the-parkOm man är sugen på att anlägga en pool är det viktigt att ha koll på allt man behöver veta om att vara poolägare. Tillskillnad från vad många tror så är det inte bara att gräva ett hål i marken som man sedan sätter en pool i och fyller den med vatten – det krävs ordentlig skötsel och kunskap. Så det bästa man kan göra är att läsa på ordentligt innan man gör ett poolköp så att man är beredd på vad denna typ av åtagande faktiskt innebär. Ett tips är att spana in hemsidan http://www.pahlen.se/om-pooler/ för där kan man hitta all möjlig nyttig information om bland annat reningsfilter, belysning och uppvärmning med mera.

Säkerhet vid poolen

Förutom att man måste hålla poolvattnet fräscht med hjälp av klor och andra kemikalier så att den inte blir en bakteriehärd är det viktigt att tänka på poolen ur ett säkerhetsperspektiv. Till exempel bör omgivningen vid poolen vara halksäker vilket man kan åstadkomma genom att välja träpanel eller golv som är av miljövänligt och underhållsfritt kompositmaterial vilket både har lång varaktighet och är skönt att gå på. Sedan måste man även komma ihåg att täcka poolen då det faktiskt är poolägarens ansvar att se till så att ingen trillar i och skadar sig då poolen inte används såsom nattetid. Likaså ska poolen täckas vintertid och då behövs ett tåligt skydd i plåt som orkar bära snöns tyngd utan att skada poolen. Tänk då på att en inbyggd trappa i poolen är lättare att täcka än vad en monterad stege är (Källa).

Bra att veta om en vanlig pool:

  • Storlek: fyra gånger åtta meter är vad de flesta väljer att anlägga enligt en artikel i Helsingborgs Dagblad.
  • Placering: söderläge eller i sydväst, eftersom att uppvärmningskostnaderna blir lägre om poolen även värms av solen.
  • Bygglov: alla former av byggnationer måste ha bygglov och det ansöks om hos kommunen där poolen byggs
  • Form och design: är en smaksak men vissa detaljer kostar mer än andra vilket du kan läsa mer om genom att klicka här.